Golf 2 Voomeran TDI project van Nico (Italia!)

Viva Italia!

Wij kwamen dit project tegen op Instagram en die viel op! Ons eerste internationale project en dit keer uit Italië. Deze Voormeran based look past perfect bij deze Golf. En het verhaal erachter van Nicola begrijpen wij dan ook helemaal. 

Nicola zijn passie voor de automotive heeft hij van zijn vader. Van kinds af aan hadden ze het idee om samen een geheel aangepaste auto te bouwen. Helaas is deze zijn vader ’99 overleden. Maar het bouwen van hun droom heeft hem dan ook niet losgelaten! 

In eerste instantie was Nicola meer te vinden in de hoek van glasvezeltuning, het eigenhandig maken van bumpers, skirts beviel hem wel. Ook het maken van audiosystemen was een grote hobby van hem. 

Het is nog maar 2 jaar geleden dat hij zijn peil heeft gezet op dit soort oude VAG projecten. Toen hij deze golf 2 zag wist hij meteen dat dit het project naar zijn hart werd.                  Vorig jaar kreeg dit project echt zijn vorm en is hij dan ook expliciet ermee bezig. 

Het golfje werd van origine geleverd met een platte 1.6 diesel motor. Deze had maar liefst 952.000 kilometers gedraaid! Toch wel tof om te zien dat zoiets dan als basis gebruikt word. Nicola heeft een Golf 4 (MK4) ARL 150pk TDI als swap gebruikt.                                            Een perfecte motor voor deze looks dachten wij zo..! 

Deze Golf 2 staat in Italië geregistreerd als “vrachtwagen”. Hij was dus niet voorzien van een achterbank.  Dus een heeft hij gekozen om hier een dikke rolbeugel te plaatsen. Het weer in Italië kan best goed zijn. Het dak is hierom voorzien voor een panoramisch exemplaar van een Renault Twingo. Ook in Nederland een stijgende trend merken wij. Wel genieten ook met een zonnebril op”. 

Het interieur was intussen versleten na bijna een miljoen kilometers. Voor de betere zithouding is er gekozen voor leren stoelen uit een Audi TT. De Voomeran ombouw was toch wel mooi werk zegt Nicola, het monteren en plamuren om tot het juiste resultaat te komen was genieten. Een uitstekende look voor een dikke golf 2. 

De Golf staat op een golf 3 GTI onderstel, deze is net even breder dan de originele van een golf 2. En zorgt dan ook voor een betere wegligging. (zeker een aanrader, wij hebben er ook mee gereden) Hierop gemonteerd horen de grotere remmen met 5×100 steek. Best moeilijk soms om hier passende velgen bij te vinden. Nicola heeft hierom gekozen voor een dikke set van Kerscher met een 16inch wiel. Dit staat net wat voller dan een 15 inch model. 

De wrap maakt het wel dat de auto echt compleet de juiste look krijgt. Schitterend gedaan en zeer goed doordacht. Een carwrap zoals je weinig ziet! 

Nicola: Er staan nog meer upgrades klaar voor 2023! De droom van mijn vader en mij zal nog langer en mooier worden. Wil je me volgen dan kan dat op Instagram @ Niko_tdi_mk2. Bedankt dat jullie mee willen lezen! 

Wie weet mogen we elkaar ooit eens ontmoeten op een mooie meeting..