Golf 2 20VT Total Rebuild for sale

In opdracht van een klant mogen wij aanbieden: 

Een Golf 2 / 20VT – Total Rebuild! 

Merk: Volkswagen

Type: Golf 2

Bouwjaar: 1987

APK: Nieuw

Km stand auto: 173500 NAP

Km stand motor: 200KM

Deze Golf is werkelijk een prachtig exemplaar en in deze staat uniek te noemen. Als liefhebber gaat hier je hart zeker sneller van kloppen!

Compleet opnieuw aangepakt door een zeer kundige bouwer, wij verkopen deze Golf in opdracht. De Golf is hierom wel enkel te bezichtigen op afspraak en voor de serieuze koper.

Gezien de motor geheel nieuw is opgebouwd moet deze nog ingereden / afgesteld worden bij de juiste tuner. Uiteraard kunnen wij dat eventueel naar wens verzorgen.

 

De Body: 

De koets is origineel uit 1987. Deze is dan ook geheel gerestaureerd naar zeer goede kwaliteit. Bij opbouw is deze opnieuw gespoten in de OEM kleur Alpinweiss L90E. De Golf 2 is voorzien van getint glas rondom. Het interieur bestaat uit een proper Recaro 30 Jahre Editie interieur met deelbare achterbank. Er is een nog originele hoedenplank zonder gaten aanwezig. Daarbij is de Golf ook nog eens voorzien van de originele elektrische ramen. In plaats van de airco is er gekozen voor een schuifdak welke mooi is afgewerkt. Bij de cockpit komen we een Golf 3 teller tegen welke voorzien is van een werkende MFA boordcomputer.

Ook het onderstel is compleet aangepakt. Zo zijn alle delen onder de auto opnieuw gepoedercoat, en er zijn overal nieuwe rubbers ingeperst. De remmen zijn rood gecoat en alles is nieuw gemonteerd op de auto. De Golf staat op een set Monroe schokbrekers met iets verlaagde veren. Er is een periodiek passende set velgen van Borbet geplaatst in de maten 195/50/15 inch, ook deze velgen zijn opnieuw gespoten en de banden zijn nieuw.

 

De Motor: 

Het hart van deze praal is voorzien van een 20 klepper Turbo motor met de code AJQ. De gehele motor is opnieuw opgebouwd, en moet nog ingereden worden. Heeft slechts 200 kilometer gedraaid sinds de opbouw! De kop van deze motor is door een specialistisch bedrijf opnieuw gereviseerd. Verder zijn uiteraard alle pakkingen, keerringen, bussen, lagers, riemen, spanners etc allemaal vernieuwd. Aan de motor hangt een ASD bak met nieuw koppeling. Deze zorgt voor langere versnellingen en dus meer rijplezier! Op de motor zit een K04.001 Turbo gemonteerd, dus indien goed afgesteld een beest van een machine. Om de boel te koelen zit er een Mercedes sprinter FMIC op gemonteerd met daarachter 2x 12 inch koelvinnen. Er is een 3 inch downpipe gemonteerd welke geheel in RVS doorloopt naar de achterzijde. De Accu is naar de achterzijde van de auto verplaatst voor een betere verdeling en meer ruimte onder de kap.

 

 

Er is een complete documentatie aanwezig ter inzage. Meer dan 650 foto’s zijn er gemaakt tijdens deze opbouw. Mocht je interesse hebben om de Golf eens te komen bekijken, neem dan contact op met Stefan van vwprojects.nl op tel: 0620248260 of e-mail: stefan@vwprojects.nl

Meer informatie en foto’s vindt je op www.vagplace.nl